bio

En aquest moment, el de la creació d’aquesta web, Jordi Santanach és un barceloní de 38 anys. Per fer-ho més fàcil podríem dir que va néixer a Barcelona el 1978.
Podríem dir-ho, sí, però no ho direm.

També en aquest moment, podríem dir que Jordi Santanach és un creador que desenvolupa la seva obra tant en el camp musical com el de l’art plàstic (i ocasionalment en el de les arts escèniques). Podríem dir-ho, sí, però tampoc ho direm.

Tampoc direm que, a nivell musical, les seves creacions es desenvolupen en el terreny del jazz contemporani i la improvisació lliure; i, encara menys, direm que la seva obra plàstica parteix del concepte objet trouvé i flirteja amb la poesia visual.

El que sí que podem dir (i ho direm) és que el motor de la seva creació artística no el trobem pas a l’obra de cap gran pensador, sinó que el trobem al revers de les tapes dels iogurts Danone de la dècada dels vuitanta; unes tapes que anunciaven amb lletres cridaneres “¡grandes premios en el interior!”. Uns grans premis, però, que s’esvaïen ràpidament quan, en obrir el iogurt i mirar-ne l’interior de la tapa, en lloc del premi hi podies llegir la frase: “Sigue buscando, hay miles de premios esperándote!”.

Des d’aleshores, Jordi Santanach segueix buscant.